Türkiye’nin Eğitim Sistemi Raporlandı Türk Eğitim Derneği (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM tarafından yapılan açıklamaya göre, OECD’nin “Bir Bakışta Eğitim” raporundan Türkiye için öne çıkan veriler bir araya getirildi. Eğitimde Öne Çıkan Noktalar TEDMEM’in değerlendirmesine göre, Türkiye’de geçen yıl itibarıyla 25-64 yaş aralığındaki her 2 yetişkinden birinin en fazla lise mezunu olduğu görülürken, genç yetişkinler arasında…
Türk Eğitim Derneği (TED) düşünce kuruluşu TEDMEM tarafından yapılan açıklamaya göre, OECD’nin “Bir Bakışta Eğitim” raporundan Türkiye için öne çıkan veriler bir araya getirildi.
TEDMEM’in değerlendirmesine göre, Türkiye’de geçen yıl itibarıyla 25-64 yaş aralığındaki her 2 yetişkinden birinin en fazla lise mezunu olduğu görülürken, genç yetişkinler arasında lise mezunu olmayanların oranı dikkat çekici bir şekilde %30’a ulaştı.
Türkiye’de en az bir ebeveyni üniversite mezunu olan yetişkinlerin oranı %81 iken, her iki ebeveyni de lise mezunu olmayan yetişkinlerin üniversite mezunu olma oranı %18 olarak belirlendi.
Ülkede 18-24 yaş aralığındaki gençlerin %31,1’i ne eğitimde ne de istihdamda yer alırken, bu oran OECD ülkeleri ortalamasının üzerinde bulunuyor. Kadınların bu durumdaki oranı %41,4 iken erkeklerde bu oran %21,4 olarak hesaplandı.
Türkiye’de 3-5 yaş aralığındaki çocukların okul öncesi eğitime katılım oranı %48 iken, 6-14 yaş aralığındaki okullaşma oranı ise %98,8 olarak belirlendi.
Türkiye’de öğrenci başına yapılan yıllık harcama ortalama 5.425 dolar iken, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ilkokulda 18, ortaokulda 14 ve lisede 13 olarak hesaplandı. Devlet okullarında ortalama sınıf mevcudu 24 iken, özel okullarda bu rakam 18 olarak gerçekleşti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]