İçten Zırhlama ve Performans Artışı
İsmail Eşsiz, Ostim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki firmada Togg’a yapılan zırhlama işleminin ayrıntılarını paylaştı. Eşsiz, araçlara istenilen koruma seviyesine göre hem kırsal hem de şehir içi kullanımına uygun içten zırhlama yaptıklarını vurgulayarak, uyguladıkları geliştirilmiş gizli zırhlama sistemiyle araçların her türlü zemin ve iklim koşulunda sorunsuzca kullanılabildiğini ve performansının neredeyse hiçbir kayba uğramadığını belirtti.
Elektrikli Araç Zırh Uygulaması
Daha önce hibrit araçları zırhladıklarını söyleyen Eşsiz, tam elektrikli otomobile zırh uygulama işlemini ilk kez Togg ile gerçekleştirdiklerini paylaştı. Togg’un BR4 seviyesinde zırhlandığını belirten Eşsiz, arabanın ana hatlarının komple zırh çeliğinden yapıldığını ve 45 kalibreye kadar mukavemet gösterdiğini açıkladı.
Dayanıklı Materyaller ve Güvenlik
Eşsiz, zırhlama işlemi sonrasında araca 210 kilogram civarında bir yük bindiğini belirterek, bu durumun elektrikli araçların menzillerini etkilediğini ifade etti. Zırhlama işlemi sonrasında yapılan testlerde araçta 20 kilometrelik bir menzil kaybı tespit edildiğini aktardı. Camların 22 milimetre kalınlığında olduğunu ve otomobilin dış aksamlarında görünen tüm parçaların BR4 seviyesinde zırhlandığını belirtti.
Aramid Paneller ve Zırh Katmanı
Kapı içlerinde aramid panellerin bulunduğunu söyleyen Eşsiz, bu panellerin hafif ve dayanıklı bir zırh katmanı oluşturduğunu belirtti. Togg’un zırhlanma sürecinin 40 gün sürdüğünü ancak edindikleri deneyimle bundan sonra 20 günde zırhlama işlemini tamamlayacaklarını ifade etti.
Bu zırhlama sürecinde Togg’un lastiklerinin de değiştirildiğini ve ‘run flat’ teknolojisiyle donatıldığını belirten Eşsiz, lastiklerin patlaması durumunda dahi 50 kilometre/saat hızla 80 kilometrelik mesafeye ulaşılabildiğini aktardı. Eşsiz, Togg’un zırhlanması sürecinden büyük keyif aldıklarını ve milli otomobilin zırhlanmasının kendilerini heyecanlandırdığını vurguladı.